Pasta jajeczna z makrelą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jedna z naszych ulubionych past - czyli jajka z makrelą z dodatkiem kiszonego ogórka i czerwonej cebulki. Zdecydowany smak na rozpoczęcie dnia.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    3 jajka
    2 kiszone ogórki
    ćwiartka czerwonej cebuli
    2 łyżki majonezu
    pieprz grubo mielony

Pasta jajeczna z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z makrelą 1. Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy z ości, ogórka i cebulkę kroimy w drobno kosteczkę. Jajka z makrelą dobrze rozgniatamy widelcem, dodajemy ogórka, cebulkę i majonez. Doprawiamy pieprzem, sól pomijam, bo makrela jest słona. Schładzamy chwilę w lodówce i smarowidło na poranne śniadanko gotowe. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy