Kotlety rybne z dorsza z marchewką

4.5 (146 ocen)

  • 35 min

sa smaczne, soczyste i delikatne:) i zdrowe:) Polecam.

  • 35 min

Składniki:

  • 2-3 filety dorsza
    2 srednie marchewki
    kawałek korzenia pietruszki
    2 zabki czosnku
    2 jajka
    1 bułka
    mleko do namoczenia bułki
    sól , pieprz

    oraz:

    1 jajko do panierki,
    maka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Kotlety rybne z dorsza z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rybe dokładnie myjemy i ściągamy skórę,usuwamy osci.
    Bułkę namaczamy w mleku.
    2. Do maszynki wrzucamy przygotowaną rybę, marchewki, czosnek , pietruszkę w korzeniu,oraz odsączoną bułkę.Mielimy.
    3. Do mięsa dodajemy jajka,, wyrabiamy mase ,przyprawiamy do smaku.
    Z przygotowanej masy rybno marchewkowej formujemy owalne kotleciki Obtaczamy je najpierw w roztrzepanym jajku a nastepnie w mące.

    4. Smazymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Po usmazeniu układamy na papierowym reczniku by wchłonał nadmiar tłuszczu
    .Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką,Smacznego:)

Porady

mozemy dodac takze swieza natke do masy. 4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować