Kotlety z indyka w marynacie jogurtowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne, soczyste kotlety z indyka. Marynata jogurtowa sprawia, że mięso nie jest suche.Polecam!

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg fileta z indyka
    szklanka gęstego jogurtu naturalnego
    sól, pieprz cytrynowy, szczypta słodkiej papryki
    ulubione zioła: bazylia, suszona pietruszka
    2 jajka
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z indyka w marynacie jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z indyka w marynacie jogurtowej 1. Filet z indyka kroimy w plastry na kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, szczyptą słodkiej papryki, bazylią i pietruszką. Tak przygotowane kotlety wkładamy do miski z jogurtem naturalnym i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
  • Kotlety z indyka w marynacie jogurtowej 2. Po wyjęciu z marynaty( mięso praktycznie ją wchłonie) obtaczamy kotlet w jajku i bułce tartej, smażymy na patelni. W połowie smażenia przykrywam patelnię pokrywką, żeby kotlety się poddusiły. Podajemy z ulubioną surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować