Kotlety mielone faszerowane kapustą

  • wyświetlono: 1242 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Kotlety mielone z kapuścianym farszem.

Bez nazwy-2
  • 45min

Składniki

500 g mięsa mielonego
1 jajko
1 mała bułka
sól
pieprz

farsz:
100 g białej kapusty
1/2 płaskiej łyżeczki soli lub przyprawy warzywnej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety mielone faszerowane kapustą

  • 1. Kapustę drobno posiekać. Wrzucić ją do wrzącej wody, gotować ok. 15 minut. Odcedzić na sicie, zostawić do ostygnięcia. Wsypać sól lub przyprawę warzywną, wymieszać. Podzielić na 8 części.
  • kotlety mielone faszerowane kapustą2. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Dodać mięso mielone, sól i pieprz, wyrobić na jednolitą masę. Mięso podzielić na 8 części. Każdą z nich formować na płaski placuszek (najlepiej na dłoni), kłaść farsz z kapusty, zawinąć i zlepić w podłużny kotlet. Obsmażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok. 20 minut w 200°C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakikapustamięso mielonekotlety mielonefaszerowane kotlety mielone
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0488qlh

Dodane przez: TasteTherapy

Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami

Typowo polski obiad... rosół i...

Kotlety mielone Magdy Gessler

Dodane przez: Marta – redaktor

Kotlety mielone Magdy Gessler

Klasyczny przepis na kotlety mielone...

kotlety oszczędnościowe

Dodane przez: capri

kotlety mielone z kapustą pekińską (oszczędnościowe)

powstały przypadkiem, kiedy znienacka...

Kotlety mielone

Dodane przez: Gospodyni

Kotlety mielone

Najzwyklejsze kotlety mielone :)...

Kotlety mielone

Dodane przez: Gotujpysznie

Kotlety mielone

Kotlety mielone w każdym polskim...

gotowe mielone

Dodane przez: ziutula

kotlety mielone nadziane kapustą z pieczarkami

smaczne i na zimno do chleba i...