Kotlety kaszubskie

  • wyświetlono: 218 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Rybne menu na Kaszubach jest bardzo bogate. Jednak przyzwyczailiśmy się do myślenia o rybach, jako o postnym daniu. Na tapetę wzięliśmy pyszne połączenie ryby i boczku wieprzowego.

DSC_1166
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

500 g polędwicy z dorsza
250 g boczku surowego wędzonego
1 czerstwa bułka
250 ml mleka
2 jajka
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
bułka tarta
olej
masło
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety kaszubskie

  • Kotlety kaszubskie1. Rybę mielimy z odciśniętą z mleka bułką oraz przysmażonym, drobno pokrojonym boczkiem.
    Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem (1:1).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dorszrybykuchnia polskakuchnia kaszubskaKuchnia na piątek

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety ziemniaczane z koperkiem

Dodane przez: Skotka

Kotlety ziemniaczane z koperkiem

Często robię te kotlety gdy zostaną...

Kotlety mielone

Dodane przez: kuchenny świat

Kotlety mielone

Tradycyjne kotlety z mięsa wieprzowego...

kotlety z bobu

Dodane przez: bogusia82

Kotlety z bobu

Teraz jest sezon na bób więc postanowiłam...

Schabowy

Dodane przez: kasia_m86

Kotlety schabowe

Klasyczne polskie kotlety schabowe...

kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Dodane przez: mariosylwia

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Pyszne kotlety, które możemy podać...

Kotlety pożarskie

Dodane przez: Amatorka kuchenna

Kotlety pożarskie

Delikatne i smaczne kotlety. Miła...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE