Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozpływa się w ustach, koniecznie musisz wypróbować. Zdradzę Ci jeden sekret nie musisz stać przy patelni.
30 min
Dla 9 osób
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 3 łyżki bułki tartej
• 1 całe jajko
• 148 ml sosu Redhot
• 2 kulki mozzarelli
• Sól
• ½ łyżeczki czosnku granulowanego
• ½ łyżeczki papryki ostrej
Kotlety drobiowe z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso kroję bardzo drobno, wsypuję bułkę tartą, czosnek, sól, paprykę ostrą, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety okrągłe, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2.2. Po upieczeniu kotlety przekładam do naczynia, polewam sosem paprykowym, na wierzchu każdego kotleta układam plasterek sera mozzarella.
3. Ponownie umieszczam kotlety w piekarniku i zapiekam 10 minut.
3.4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką
5. Smacznego.
Komentarze