Kotlety mielone z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.bułkę namoczyć w mleku, cebulkę zeszklić na 1 łyżeczce smalcu, świeże mielone mięso z łopatki włożyć do miski, dodać bułkę odciśniętą z mleka, cebulkę, kucharka, pieprz, paprykę, jajka, tartą bułkę i dobrze ręką połączyć składniki
2.do mielonego mięsa dodać gęstą śmietanę i wszystko dokładnie połączyć
3.porcjować na dłoni placek mielonego, włożyć kulkę mozzarelli, nakryć drugim plackiem i uformować kotlet mielony z 3 cm grubości
4.na gorącym smalcu smażyć rumiane kotlety mielone, po usmażeniu nakryć patelnię pokrywką lub talerzem i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut, następnie bez przykrycia na większym ogniu z 2 minuty
Komentarze