Kotlety Drobiowe z Majonezem

4.5 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozpływające się w ustach kotlety,dzięki majonezowi,smak jest bardziej wyrazisty,a mięso delikatne i soczyste.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szt.
    podwójna pierś z kurczaka
    sól i pieprz
    ulubiona przyprawa do drobiu
    4 łyżki z czubkiem majonezu
    3 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety drobiowe z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć osuszyć,przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z połówek przykryć folią spożywczą lub woreczkiem śniadaniowym i rozbić tłuczkiem.
    Zdjąć folię,przyprawić solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do drobiu,z obu stron,następnie z jednej strony posmarować majonezem(na jeden kawałek mięsa jedna łyżka z czubkiem majonezu,w zależności od wielkości fileta).
    Panierować w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem,następnie w bułce tartej,jajku i jeszcze raz w bułce.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na rumiano.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Układać na płaskim talerzu i przykryć głębokim,żeby były miękkie i soczyste za nim ugotują się ziemniaki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować