Kotlet weselny

  • wyświetlono: 1802 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Oto kotlet który kiedyś jadłam na weselu, jakoś mnie natchnęło i postanowiłam go zrobić.

Marica738
  • 60min

Składniki

2 podwójne filety z kurczaka średnie
boczek wędzony kilka plasterków pokrojonych w kostkę 2 na patyczek
ogórki konserwowe 3 sztuki miałam mniejsze pokroiłam w grubsze plasterki
cebulka perłowa marynowana
papryka czerwona marynowana 2 kawałki pokrojone w kostkę
szynka gotowana u mnie swojska pokrojona w kostkę po 2-3 kawałki na patyczek
ananas 2 plastry pokrojone na grubsze kawałki
sól,
pieprz
curry
jajko
mąka
bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet weselny

  • 1. Fileta myjemy rozkrawamy i rozbijamy, solimy z każdej strony, oprószamy curry i pieprzem.
    Warzywa, boczek i szynkę nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków, pozostawiamy z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyczki owijamy filetem, panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem wyciągamy patyczek i przekrawamy kotlet wzdłuż. Podajemy z ulubiona surówką i dodatkami u mnie frytki :).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ulo6nn

Dodane przez: Bożena1960

Kotlet "Devolay"

Filet z kurczaka z dodatkiem masłai...

Kotlet smarujemy musztardą z obu stron.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kotlet schabowy po chłopsku

Kotlet ma inny smak nie da się...

Porowiec

Dodane przez: Kinia1984

Kotlet porowy

Por - solo może nie jest wymarzoną...

Kotlet pożarski

Dodane przez: Andzia Pichci

Kotlet pożarski

Pyszny kotlecik panierowany w grzankach

image-0bkf15x

Dodane przez: Sliczna6

Kotlet schabowy z serkiem topionym

Pyszny,soczysty kotlet z ciekawym...

Czosnkowy schabowy

Dodane przez: anka1988

Czosnkowy kotlet schabowy

Zawsze robiłam schabowe tradycyjne,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE