Kotlet weselny

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

Oto kotlet który kiedyś jadłam na weselu, jakoś mnie natchnęło i postanowiłam go zrobić.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka średnie
    boczek wędzony kilka plasterków pokrojonych w kostkę 2 na patyczek
    ogórki konserwowe 3 sztuki miałam mniejsze pokroiłam w grubsze plasterki
    cebulka perłowa marynowana
    papryka czerwona marynowana 2 kawałki pokrojone w kostkę
    szynka gotowana u mnie swojska pokrojona w kostkę po 2-3 kawałki na patyczek
    ananas 2 plastry pokrojone na grubsze kawałki
    sól,
    pieprz
    curry
    jajko
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet weselny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy rozkrawamy i rozbijamy, solimy z każdej strony, oprószamy curry i pieprzem.
    Warzywa, boczek i szynkę nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków, pozostawiamy z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyczki owijamy filetem, panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem wyciągamy patyczek i przekrawamy kotlet wzdłuż. Podajemy z ulubiona surówką i dodatkami u mnie frytki :).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować