Kotleciki z makaronu, pieczarek , kukurydzy, sera żółtego i zieleniny

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane kotleciki mogą być całym , smacznym posiłkiem. Wykonanie ich nie zajmuje wiele czasu. Dużym plusem są także dostępne składniki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka ugotowanego makaronu
    10 dag. żółtego sera
    4 łyżki kukurydzy konserwowej z puszki
    6 średnich pieczarek
    1/2 cebuli
    2 łyżki masła
    5 łyżek posiekanej zieleniny
    1 łyżka czubrycy zielonej
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia tłuszczu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Jajko Dania z makaronem

Kotleciki z makaronu, pieczarek , kukurydzy, sera żółtego i zieleniny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki z makaronu, pieczarek, kukurydzy, sera żółtego i zieleniny 1. Jajka, majonez, mąkę mieszam rózgą do uzyskania jednolitej masy, dodaję do niej makaron , podsmażone z cebulką na maśle pieczarki, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, posiekaną zieleninę, kukurydzę, czubrycę, doprawiam solą i pieprzem , mieszam łyżką . Na rozgrzanym oleju smażę kotleciki-jak u mnie z dwóch kopiastych łyżek , osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Porady

Ja kotleciki jadam posypane zieleniną, mąż woli z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować