Kotleciki z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i bardzo delikatne kotleciki z kalafiora. Podaję z sosem mięsnym,pieczarkowym czy jogurtem naturalnym.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
    6 łyżek bułki tartej
    2 jajka
    Sól i pieprz do smaku
    1 pęczek natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    Olej do smażenia np rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kotleciki z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myję, gotuję w osolonej wodzie, tak by kalafior był miękki. Odcedzam.

    Za pomocą tłuczka do ziemniaków dokładnie rozgniatam kalafiora. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję bułkę, jajka oraz sól i pieprz. Natkę myję i drobno siekam również dodaję do masy. Dokładnie mieszam.

    Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej. Na patelnię wylewam olej i smażę kotleciki z obu stron na rumiano.

    Podaję np. Z sosem czosnkowym, gulaszem warzywnym czy mięsnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować