Koreańskie kampungi

4.98 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

To sposób na smaczny orientalny obiad. Danie ma jeszcze tę zaletę,że szybko się je robi

  • 50 min

Składniki:

  • ● duży filet z kurczaka
    ● jajko
    ● 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej
    ● mąka pszenna do obtoczenia
    ● 1/2 łyżeczki cukru
    ● 1/2 łyżeczki mielonego czosnku
    ● 3 czerwone papryki
    ● zielona część pora
    ● duża cebula
    ● sos chili
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Koreańskie kampungi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet w jajku 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w małe kawałki. Mieszamy
    z jajkiem, czosnkiem,
    cukrem, przyprawą uniwersalną i szczyptą pieprzu.
    Posypujemy mąką ziemniaczaną
    i znów mieszamy, aż
    powstanie gęsta masa
  • mięso obtoczone w mące 2. Papryki myjemy i usuwamy
    gniazda nasienne. Miąższ kroimy
    w paski. Oczyszczonego
    pora i obraną cebulę kroimy
    w talarki. Porcje mięsa obtaczamy
    w mące. Smażymy na
    rozgrzanym oleju na złoto
  • warzywa smażone na oleju 3. Warzywa smażymy na oleju.
    Dodajemy kilka kropel chili, mieszamy.
    Podajemy z mięsem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować