moje dzieci uwielbiają

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków (posolonych)
    1 jajo
    2 łyżki oleju
    2 łyżki maki pszennej
    ok 20 dkg mąki ziemniaczanej
    szczypta soli
    masło roztopione
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przepuścić przez praskę. Dodać mąkę, sól, jajo i olej. Wyrobić. Uformować wałek spłaszczyć i kroić cienko. Wrzucać na osoloną wodę. Po wypłynięciu gotować 3-4 minuty. Po wyciągnięciu polewamy stopionym masłem,

Porady

Moja wersja: Na patelni ma masełku podsmażam troszkę pora, marchewki i natkę pietruszki. Solimy i pieprzymy. Polewamy tym kopytka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować