KONSERWOWE PATISONY na OSTRO z papryczką chili

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

KONSERWOWE PATISONY na OSTRO z papryczką chili będą idealne do kanapek, sałatek, czy dań z mięsem

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • malutkie owoce patisonów lub nieco większe ale nie strasznie przerośnięte
    czosnek
    gorczyca
    liść laurowy
    ząbki czosnku
    koper
    ziele angielskie
    ostre papryczki chili

    zalewa:

    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    1 łyżka cukru - kopiasta
    1 łyżka soli - kopiasta
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Konserwowe patisony na ostro z papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotować i ciepłą zalewą zalewać ogórki umieszczone w słoikach.
    Do słoików przez zalaniem dajemy:
    koper, całe małe patisony lub te niece większe przekrojone na pół lub na ćwiartki, pół łyżeczki gorczycy, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, 1 liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego oraz 2-3 plasterki ostrej papryczki chili.
    Po zalaniu słoików pasteryzujemy bardzo krótko 5 - 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować