KONSERWOWE PATISONY na OSTRO z papryczką chili będą idealne do kanapek, sałatek, czy dań z mięsem
30 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
malutkie owoce patisonów lub nieco większe ale nie strasznie przerośnięte
czosnek
gorczyca
liść laurowy
ząbki czosnku
koper
ziele angielskie
ostre papryczki chili
Konserwowe patisony na ostro z papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki zalewy zagotować i ciepłą zalewą zalewać ogórki umieszczone w słoikach.
Do słoików przez zalaniem dajemy:
koper, całe małe patisony lub te niece większe przekrojone na pół lub na ćwiartki, pół łyżeczki gorczycy, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, 1 liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego oraz 2-3 plasterki ostrej papryczki chili.
Po zalaniu słoików pasteryzujemy bardzo krótko 5 - 10 min.
Komentarze