Patisony na ostro

4.45 (169 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Patisony z chili to świetny dodatek do dań mięsnych oraz grilla. Mają delikatnie pikantny smak, różniący się nieco do tych tradycyjnie przyrządzonych.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 2 kg małych patisonów
    Ziele angielskie
    Zalewa:
    0,5 szkl octu
    1,5 szkl wody
    0,5 szkl oleju
    ¾ szkl cukru
    1 Łyżka soli
    1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
    0,5 łyżeczki curry
Wystaw ocenę:

4.45 (169 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Patisony na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony myjemy, układamy w słoikach. Wrzucamy do każdego słoika jedno ziele angielskie.
  • 2. Składniki na zalewę mieszamy ze sobą, następnie gotujemy. Gorącym płynem zalewamy patisony.
  • 3. Słoiki zakręcamy i gotujemy 20 minut. Czas liczymy od momentu gotowania się wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować