Patisony konserwowe

  • wyświetlono: 2731 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepyszny dodatek do mięs i wędlin.

MonikaW
  • 60min

Składniki

patisony,
przyprawa do ogórków konserwowych,
czosnek,
cebula.
Zalewa:
1,5 litra wody,
1,5 szklanki octu 10%,
szklanka cukru,
1,5 łyżeczki soli.

Sposób przygotowania przepisu:

Patisony konserwowe

  • 1. Patisony dokładnie myjemy. Na dno słoika wkładamy plaster cebuli, przekrojony ząbek czosnku. Układamy ciasno patisony. Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Należy ją zagotować i gorąca zalewać słoiki. Pasteryzujemy w piekarniku rozgrzanym do 110 st. C przez 10-12 minut. Po tym czasie wymyjemy z piekarnika i stawiamy do góry dnem słoiki aż do ostygnięcia.

Porady

Najlepsze są malutkie patisony, które wkładamy do słoika w całości. Jeżeli mamy większe trzeba je pokroić na mniejsze części.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniadania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcipatisonpatisony konserwowepatisony marynowanesłoika

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki konserwowe

Dodane przez: Kloruś

Ogórki konserwowe

Konserwowe czy warszawskie? Jakkolwiek...

Patisony marynowane na zimę.

Dodane przez: neliada

Patisony marynowane na zimę

Marynowane patisony są świetnym...

OGÓRKI KONSERWOWE

Dodane przez: kiciax1

OGÓRKI KONSERWOWE

pyszne i chrupkie OGÓRKI KONSERWOWE...

Patisony na ostro

Dodane przez: Eweliska11

Patisony na ostro

Patisony z chili to świetny dodatek...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: okulewicza

PAPRYKA KONSERWOWA

Papryka konserwowa to jeden z moich...

Ogórki konserwowe

Dodane przez: Kuchnia Koloru Blond

Ogórki konserwowe

To chyba jeden z najpopularniejszych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE