KONFITURA Z PIGWY

  • wyświetlono: 8720 |
  • dodany do książki kucharskiej: 20 |
  • polecenia: 2

Jeśli chodzi o przetwory z pigwy, to jest moja ulubina konfitura - w chłodne dni do herbatki, albo na pieczywo..pyszna..domowa

IMG_20190707_173458_367
  • 60min

Składniki

1 kg owoców pigwy
1 kg cukru
1/2 szklanki wody
sok z 1/2 cytryny
8 gozdzików

Sposób przygotowania przepisu:

KONFITURA Z PIGWY

  • 1. Pigwę obieramy,kroimy na ćwiartki, zasypujemy cukrem. Odstawiamy, najlepiej na noc. Po tym czasie dolewamy wodę, gotujemy ok 40 minut,aż owoce będą miękkie. Dodajemy sok z cytryny, gozdziki, gotujemy jeszcze ok 15 minut na wolnym ogniu, mieszając . Gorące przekładamy do słoiczków, odwracamy do góry dnem, już nie pasteryzujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcipigwagoździkikonfitura z pigwyjesienne smakiprzetwory z pigwy

Komentarze

Podobne przepisy

Marmolada z pigwy

Dodane przez: edytaha

Marmolada z pigwy

Trochę pracy jesienią, a zimą,...

Syrop z pigwy z miodem

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Syrop z pigwy z miodem

Syrop z pigwy z miodem. Uodparnia...

image-09ew622

Dodane przez: wiesiołek

Dżem z pigwy i mango

Od dawna z pigwy jak również z...

Dżem z pigwy i pomarańczy

Dodane przez: Gregorhspeed

Dżem z pigwy i pomarańczy

Idealny na lekkie śniadanie.

KONFITURA Z WINOGRON

Dodane przez: Barbara Ornat

KONFITURA Z WINOGRON

PRZEPIS DOSTAŁAM OD MOJEJ MAMY-...

Galaretka z pigwy z nutą imbiru

Dodane przez: ewaeu

Galaretka z pigwy z nutą imbiru

Każdego roku robię przetwory z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE