KONFITURA Z PIGWY

  • wyświetlono: 8210 |
  • dodany do książki kucharskiej: 19 |
  • polecenia: 2

Jeśli chodzi o przetwory z pigwy, to jest moja ulubina konfitura - w chłodne dni do herbatki, albo na pieczywo..pyszna..domowa

IMG_20190707_173458_367
  • 60min

Składniki

1 kg owoców pigwy
1 kg cukru
1/2 szklanki wody
sok z 1/2 cytryny
8 gozdzików

Sposób przygotowania przepisu:

KONFITURA Z PIGWY

  • 1. Pigwę obieramy,kroimy na ćwiartki, zasypujemy cukrem. Odstawiamy, najlepiej na noc. Po tym czasie dolewamy wodę, gotujemy ok 40 minut,aż owoce będą miękkie. Dodajemy sok z cytryny, gozdziki, gotujemy jeszcze ok 15 minut na wolnym ogniu, mieszając . Gorące przekładamy do słoiczków, odwracamy do góry dnem, już nie pasteryzujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcipigwagoździkikonfitura z pigwyjesienne smakiprzetwory z pigwy

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem z pigwy

Dodane przez: Jola1977-1977

Dżem z pigwy

Pigwa jest bardzo zdrowym owocem,...

Dżem z pigwy i pomarańczy

Dodane przez: Gregorhspeed

Dżem z pigwy i pomarańczy

Idealny na lekkie śniadanie.

image-09ew622

Dodane przez: wiesiołek

Dżem z pigwy i mango

Od dawna z pigwy jak również z...

sok z pigwy

Dodane przez: Ela Ślązak

Sok z pigwy

Bogaty w witaminę C sok z pigwy,...

Galaretka z pigwy z nutą imbiru

Dodane przez: ewaeu

Galaretka z pigwy z nutą imbiru

Każdego roku robię przetwory z...

image-0vtxxcd

Dodane przez: Ewelina Marcin

Dżem z pigwy z nutą pomarańczy

Dżem z pigwy to obowiązkowa pozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.