Syrop z pigwy do herbaty

4.48 (168 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób

Bomba witaminowa, doskonale smakuje dodany w proporcji 2-3 łyżeczek do kubka herbaty.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 pigwy (ok 600g)
    ok 12 kopiatych łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Syropy Napoje Sok

Syrop z pigwy do herbaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pigwę umyć, potrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Potartą pigwę układać warstwowo, zasypując co warstwę cukrem ( każda warstwa - 3 łyżki cukru). Po tygodniu, sok zlać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować