PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Konfitura z cebuli i czerwonej porzeczkihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/50/04629345c61278b1c8d2578406404776287c69af.jpeg45123000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-z-cebuli-i-czerwonej-porzeczki-3
1.
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a nastepnie w plasterki.
Porzeczki płuczemy, odrywamy z gałązek, imbir ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na oleju podsmażamy cebulę do momentu aż zmięknie, dodajemy czosnek, imbir oraz cukier. Smażymy minutę i wlewamy ocet jabłkowy. Smażymy kolejne 5 minut, aż cześćoctu odparuje a całość zgęstnieje. Dodajemy czerwone porzeczki i smażymy kolejne 3-4 minuty. Porzeczki nie powinny sie rozpaść całkowicie.
Doprawić solą i pieprzem.
Przekładamy do czystego słoiczka. Przechowujemy w lodówce, ale możemy też pasteryzować.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze