Konfitura truskawkowa z kawałkami owoców czereśni

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Konfitury lubimy od dziecka, a takie z własnych owoców najbardziej. Doskonałe do naleśników, do pieczywa z masełkiem...

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. truskawek
    1/2 kg. czereśni
    1 kg. cukru żelującego
    szczypta kardamonu
    Dodatkowo:
    6 słoików o pojemności 250 ml.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura truskawkowa z kawałkami owoców czereśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Truskawki obieram z szypułek, myję, kroję w plasterki. Dodaję do nich wypestkowane i pokrojone czereśnie, kardamon , zasypuję cukrem , mieszam, pozostawiam na 3 godziny. Następnie doprowadzam do zagotowania i gotuję 5 minut, nalewam do słoików , zakręcam, odwracam do góry dnem, pozostawiam do wystudzenia. Przenoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować