Konfitura z czereśni

  • wyświetlono: 1196 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Polecam konfiturę z czereśni, która idealnie nadaje się do pierożków, pączków i innych ciast .

Świeca Urszula
  • 10 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

3 kg czereśni
1 1/2 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura z czereśni

  • 1. Czereśnie opłukać , wyjąć pestki. Podgrzewać w garnku aż puszczą sok. Odlać sok . Do soku dodać cukier, podgrzewać aż rozpuści się cukier. Następnie rozpuszczony cukier dodać do czereśni, wymieszać . Gotować na wolnym ogniu około 30 min. Przygotować wyparzone słoiki. Gorące czereśnie nakładać do słoików , zakręcić. Pasteryzować około 10 min od chwili zagotowania. Słoiki wyjąć przewrócić do góry dnem , przykryć ręcznikiem kąpielowym . Następnego dnia wynieść do spiżarni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Mama mnie nauczyłaszkoła babciPrzetworyCzereśniekonfitura z czereśni

Komentarze

Podobne przepisy

image-1s1uwap

Dodane przez: xamelka1

Kompot z czereśni

Uwielbiam wszystko co związane...

kompot z czereśni

Dodane przez: alicjajanczak

Kompot z czereśni

To jest mój pierwszy raz kiedy...

dżem z czereśni

Dodane przez: marta625

Dżem z czereśni

Domowy dżem w słoiki

image-1a6sfnb

Dodane przez: ewuska2016

Dżem z czereśni

Domowy najlepszy

Kompot z czereśni

Dodane przez: szynszyla

Kompot z czereśni

Pyszny, zwłaszcza zimową porą.

Kompot z czereśni dla dorosłych

Dodane przez: Gregorhspeed

Kompot z czereśni dla dorosłych

Dzięki spirytusowi czereśnie nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE