
Dodane przez: Gregorhspeed
Konfiturę truskawkową przygotowuję się pod koniec sezonu truskawkowego wówczas truskawki są najsłodsze i najlepsze. To nasza ulubiona konfitura. Zajadamy się nią zimą z goframi, naleśnikami i placuszkami. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła, na kromce posmarowanej masłem
Konfitura truskawkowa
Porady
1) Do konfitury możemy dodać sok z ½ cytryny.
2) Do przygotowania konfitury możemy użyć dowolnej ilości truskawek –ważne, żeby zachować proporcje truskawek do cukru 2:1.
Dodane przez: Moje_male_gotowanie
Pyszna, delikatna, idealna na kanapkę...
Dodane przez: Cynamonowy Pył
Dzięki czerwonej porzeczce konfitura...
Dodane przez: wiesiołek
Prawdziwa konfitura wg dawnej receptury,...
Dodane przez: PiernikowaChata
Mój ulubiony sposób na zamknięcie...
Dodane przez: KuchenneFantazje
Inspirację znalazłem w internecie....
Komentarze