Kompot jabłko-mięta z cynamonem

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie miałam nic do picia, a mam swoje jabłka i mięte więc ugotowałam pyszny kompot. Połączenie tych składników okazała się strzałem w dziesiątkę.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg jabłek,
    20 g świeżej mięty,
    1 mała laska cynamonu,
    miód lub cukier do osłodzenia (ja dałam miód prawdziwy).
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot jabłko-mięta z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kompot 1. Przygotować jabłka, umyć.
  • kompot 2. Mięte również umyć.
  • kompot 3. Następnie jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki lub ósemki ( w zależności od wielkości jabłek ).
  • kompot 4. Do garnka wlać 3 litry wody, zagotować ją i dodać przygotowane jabłka oraz mięte.
  • kompot 5. Po chwili dodać miód.
  • kompot 6. Jak kompot zacznie się gotować dodać łaskę cynamonu.
  • kompot 7. Przez chwilę wszystko zagotować.
  • kompot 8. Ugotowany kompot przykryć pokrywką aby połączyły się smaki.
  • kompot 9. Przelać do dzbanka za pomocą sitka. Bardzo smaczny i orzeźwiający kompot ze swoich produktów bez chemii. Polecam. Po ostudzeniu można przelać do butelek i przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować