Kolorowe wiosenne leczo

5 (193 ocen)

Jak to dania jednogarnkowe, szybkie, smaczne i pożywne :)

Składniki:

  • 0,70 kg mięsistej papryki kolorowej
    0,50 kg pieczarek
    3 średnie cebule pokrojone w półtalarki + 3 ząbki czosnku
    0.70 kg dobrej kiełbasy np.śląskiej
    2 listki laurowe, kilka ziarenek ziela ang.
    sól, pieprz czarny miel, pieprz cayenne na czubek noża
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    olej do przysmażania
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Kolorowe wiosenne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06nen0k 1. Paprykę, pieczarki pokroić, wrzucić do większego garnka, dolać ok. 2,5 litra wody, posolić, dodać przyprawy i wstawić do gotowania.
    W tym czasie pokroić cebulę, przysmażyć na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę, na końcu czosnek i wszystko wrzucić do garnka, gotować do miękkości papryki.
    Na koniec dodać przecier pomidorowy i jeszcze dosmaczyć.
    SMACZNEGO !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować