Kolorowe wiosenne kanapeczki

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Pysznie, zdrowo, kolorowo. Idealne na śniadanie, kolację i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 bułki kajzerki
    6 plasterków szynki
    6 plasterków sera żółtego
    szczypiorek
    rzodkiewka
    pomidory
    2 jajka ugotowane na twardo
    ogórek zielony
    sałata masłowa
    margaryna do smarowania pieczywa
    majonez
    ketchup
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Przystawki

Kolorowe wiosenne kanapeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenne kanapeczki 1. Kajzerki przekroić na pół, posmarować margaryną. Na każdą bułkę kładziemy liść sałaty, plaster wędliny i żółtego sera.
  • Wiosenne kanapeczki 2. Następnie nakładamy, pomidora, ogórka, rzodkiewkę, jajko.
  • Wiosenne kanapeczki 3. Na każdą kajzerkę dajemy troszkę majonezu, ketchupu, obficie posypujemy szczypiorkiem, dosypujemy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować