Kolorowe leczo z makaronem

4.5 (188 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Przepyszny makaron z leczo.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 cebula czerwona
    1 cebula biała
    2 ząbki czosnek
    1 papryka
    1 bakłażan
    1 cukinia żółta
    1 puszka krojonych pomidorów z jalapeno
    100 ml przecieru pomidorowego
    pietruszka
    oregano
    bazylia
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju do smażenia
    200 g kolorowego makaronu świderki
    tarty parmezan
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Kolorowe leczo z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj makaron. Białą i czerwoną cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę. Bakłażan obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dopraw solą. Odstaw na chwilę aby puścił sok. Cukinię i paprykę pokrój w kostkę. Usmaż na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż przez ok. 5 minut. Dodaj pokrojone warzywa (bakłażan najpierw odcedź na sitku). Dolej trochę wody i duś ok. 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu. Dodaj pokrojone pomidory i przecier pomidorowy. Dopraw ziołami, solą oraz pieprzem. Na koniec wymieszaj z ugotowanym makaronem. Posyp tartym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować