Kolorowe kopytka

  • wyświetlono: 568 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dla dzieci idealne

20200201_181702
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

10 ugotowanych ziemniaków
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 jajko
Szczypta soli
4 różne kolory barwników spożywczych

Sposób przygotowania przepisu:

Kolorowe kopytka

  • 1. Ugotowane ziemniaki przecisnij przez praskę do ziemniaków 2-3 razy. Uformuj kulę z masy i podziel na 4 części. Jedna część odłóż na bok i w jej miejsce wsyp mąkę. Posyp solą i dodaj jajko. Wyrób ciasto.
  • 2. Podziel wyrobiona masę na 4 części w każdej zrób dziurkę i wlej barwnik. Wyrób ponownie każdą z 4 części ciasta i uformuj rulon. Pokrój na kopytka i gotuj do momentu wypłynięcia. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ziemniakibarwniki

Komentarze

Podobne przepisy

Kopytka - leniwe

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Tradycyjne kopytka ziemniaczane okraszane...

Tradycyjne polskie danie, które...

Kopytka z sosem grzybowym

Dodane przez: czarrna

Kopytka z sosem grzybowym

Sezonowy obiadek :)

Kopytka zapiekane z gorgonzolą

Dodane przez: anetkaa

Kopytka zapiekane z gorgonzolą

Idealny przepis na wykorzystanie...

Kopytka z koperkiem

Dodane przez: 23ewelina

Kopytka z koperkiem

Postanowiłam,że do tradycyjnych...

Dyniowe kopytka z imbirem

Dodane przez: Martyna1991

Dyniowe kopytka z imbirem

Smak przedstawionych kopytek mogę...

Kopytka dyniowe

Dodane przez: LenaGotuje

Kopytka dyniowe (kluski dyniowe)

Wystarczy dodać jeden mały składnik,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE