Kolorowe Jajka

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Potrawa z kolorowych jajek świetnie nadaje się na wielkanocny stół, bardzo ładnie współgra z kolorowymi pisankami, i nie tylko, poza tym moja rodzina bardzo za nimi przepada.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka na twardo: 8 sztuk
    - majonez do smaku około: 5 łyżek
    - musztarda sarepska: 1 łyżka
    - keczup łagodny: 1 łyżka
    - groszek z puszki: 3 łyżki
    - papryka slodka: 1 łyżeczka
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - piperz do smaku: 1 szczypta
    - curyy mała: 1 łyżeczka

    - do dekoracji natka pietruszki,koper,rzeżucha,szczypior: 1 sztuka
    - do dekoracji sałata,rzodkiewka, marchew: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Kolorowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać ze skorupek następnie przekroić na pół, do osobnej miseczki wyjąć żółtka.
    Groszek z puszki odcedzić i zmiksować.
    Żółtka utrzeć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem a otrzymaną masę podzielić na trzy równe części. Jedną część połączyć z musztardą i curry, drugą ze zmiksowanym groszkiem, trzecią z keczupem i papryką. Każdą z osobna starannie połączyć w jednolitą masę.
    Połówki białek podzielić po równą do każdej pasty, następnie nadziać pastami
    Nadziane jajka ułożyć na półmisku udekorować według uznania z przepisu lub według własnej inwencji twórczej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować