Kolorowe brownie

4.5 (6 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem oreo, giotto, lentilek , orzeszków czekoladzie, a wszystko polane białą czekoladą.
Uczta dla prawdziwych łasuchów.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO:

    150 g mąki
    2 łyżki kakao
    100 g gorzkiej czekolady
    1/2 łyżeczki soli
    180 g cukru
    80 g masła
    4 jaja


    PONADTO:

    25 g białej czekolady
    3 ciasteczka oreo
    kilka lentilek
    kilka orzeszków w czekoladzie
Wystaw ocenę:

4.5 (6 ocen)

Zobacz również:

Brownie

Kolorowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z kakao, solą i proszkiem do pieczenia.
    Czekoladę posiekać, roztopić razem z cukrem i masłem. Przestudzić.
    Jajka ubić na jasną masę.
    Mąkę, ubite jajka i czekoladę dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
    Ciasto przełożyć do blaszkę 18x22 cm wysmarowanej masłem.
    Piec 30 min w 175 stopniach.
    Przestudzić.
    Wystudzone ciasto pokroić na 12 części.
    Białą czekoladę rozpuścić, polać brownie.
    Ozdobić pozostałymi słodyczami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada deserowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować