Mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem oreo, giotto, lentilek , orzeszków czekoladzie, a wszystko polane białą czekoladą.
Uczta dla prawdziwych łasuchów.
50 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
CIASTO:
150 g mąki
2 łyżki kakao
100 g gorzkiej czekolady
1/2 łyżeczki soli
180 g cukru
80 g masła
4 jaja
PONADTO:
25 g białej czekolady
3 ciasteczka oreo
kilka lentilek
kilka orzeszków w czekoladzie
Kolorowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z kakao, solą i proszkiem do pieczenia.
Czekoladę posiekać, roztopić razem z cukrem i masłem. Przestudzić.
Jajka ubić na jasną masę.
Mąkę, ubite jajka i czekoladę dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Ciasto przełożyć do blaszkę 18x22 cm wysmarowanej masłem.
Piec 30 min w 175 stopniach.
Przestudzić.
Wystudzone ciasto pokroić na 12 części.
Białą czekoladę rozpuścić, polać brownie.
Ozdobić pozostałymi słodyczami.
Komentarze