Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka

4.46 (149 ocen)

  • 30 min

Smaczna,kolorowa i chrupiąca surówka do mięska lub jako samodzielna przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • kapusta pekińska
    1/2 czerwonej papryki(kawałek odłóż do dekoracji)
    1/2 żółtej papryki
    1 czerwona cebula
    1/2 zielonego ogórka
    cebula dymka
    150 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki majonezu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżeczka cukru
    1 ząbek czosnku(przeciśnięty przez praskę)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (149 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przekąski

Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty pekińskiej umyj,osusz,a następnie pokrój.
    Papryki i czerwoną cebulę zetrzyj na szatkownicy,połącz z kapustą.
    Jogurt połącz z majonezem dodaj sok z cytryny,cukier,czosnek oraz sól i pieprz do smaku,wymieszaj,polej surówkę.
    Ogórka zielonego pokrój w cienkie plasterki,paprykę czerwoną w kostkę,dymkę posiekaj i udekoruj całość.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować