Kokosowy sernik z ananasem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealny sernik na niedzielę. Kokos pysznie łączy się z ananasem. Delikatny w smaku.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Sernik:

    - 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku )

    - 1 niepełna szklanka cukru

    - 15 dag margaryny

    - 5 jajek

    - 1 cukier waniliowy

    - 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )

    - 1 szklanka wiórek kokosowych


    Dodatkowo:

    - 1opakowanie okrągłych biszkoptów

    - melisa, stokrotki do dekoracji

    - 1 puszka ananasów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kokosowy sernik z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Dodajemy wiórki, całość dokładnie mieszamy.
  • 2. Pieczenie: Blaszkę o wymiarach około 24cmx35cm wykładamy papierem do pieczenia i biszkoptami. Wylewamy masę serową. Układamy pokrojone ananasy. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy w piekarniku, a następnie zimny przekładamy do lodówki na kilka godzin. Sernik dekorujemy stokrotkami i melisą. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować