Kokosowe pralinki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kawowo-kokosowe łakocie świetnie nadają się na świąteczny deser.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polewa z gorzkiej czekolady: 250 gramów
    - polewa z mlecznej czekolady: 250 gramów
    - śmietana: 200 gramów
    - masło: 100 gramów
    - tłuszcz kokosowy: 120 gramów
    - espresso (instant): 2 łyżki
    - kuwertura: 350 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pralinki

Kokosowe pralinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polewy pokroić w kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę zagotować. W gorącej roztopić 100 g tłuszczu kokosowego. Miksować ok. 2 minut z polewą i espresso. Masę wylać na natłuszczoną tacę i chłodzić ok. 8 godzin. Pokroić w kawałki i uformować kulki.
  • 2. Kuwerturę roztopić w kąpieli wodnej z resztą tłuszczu kokosowego. Zanurzać pralinki i rozkładać na kratce kuchennej. Udekorować. Chłodzić przez około 8 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

4.51 (147 ocen)

Praliny

To może cię zainteresować