kulki kokosowe z mlekiem w proszku

4.97 (162 ocen)

  • 45 min

Są banalne w przygotowaniu, choć formowanie zajmuje nieco czasu.Lubię kiedy w pralinkach czuć alkohol więc ich smak podkręciłam odrobiną spirytusu.Jeśli macie zamiar podać je dzieciom to alkohol musicie pominąć, choć moim zdaniem wtedy stracą sporo na smaku.Z podanych składników wychodzi dużo kulek

  • 45 min

Składniki:

  • 120 g kruchych maślanych ciasteczek
    120 g kokosu
    200 g masła
    200 g pełnego mleka w proszku
    180 g cukru pudru
    3 łyżki spirytusu
    150 g kokosu do obtoczenia
    3 łyżki dużych rodzynek
Wystaw ocenę:

4.97 (162 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Pralinki Kulki

Kulki kokosowe z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kulki kokosowe- obtaczanie w kokosie 1. Ciasteczka i kokos zmielić blenderem na proszek. Mleko w proszku i cukier puder przesiać. Dodać masłom kokos, ciasteczka i spirytus. Wszystko razem zagnieść. Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić. Ręce zwilżyć zimną wodą i formować kulki wielkości orzecha, do środka wkładając po rodzynce. Kulki obtaczać w kokosie. Można je przechowywać w lodówce, wtedy zrobią się twardsze więc przed podaniem należy je odpowiednio wcześnie wyjąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować