Kokosowa kasza jaglana z rabarbarem i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie wiem czy dzisiejsza propozycja jest bardziej śniadaniem czy deserem. Wiem jedno jest pyszne, na dodatek z rabarbarem, kokosem i truskawkami czyli wszystkim co uwielbiam

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
    1 puszka mleka kokosowego
    1/3 szklanki wody
    2-3 łodygi rabarbaru
    250 gram truskawek
    2-3 łyżeczki cukru
    Syrop klonowy do smaku
    Melisa (opcjonalnie do dekoracji)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Śniadanie

Kokosowa kasza jaglana z rabarbarem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wsypujemy do kubka, zalewamy wodą odstawiamy na 15 minut. Kaszę dokładnie płuczemy na sicie, przekładamy do garnka. Do kaszy dodajemy pokrojony rabarbar, 2/3 puszki mleka kokosowego i wodę – zagotowujemy, zmniejszamy ogień na minimum i gotujemy około 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie cały płyn. Odstawiamy do przestygnięcia.

    Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę, posypujemy cukrem i odstawiamy na parę minut aby truskawki puściły sok.

    Przestudzoną kaszę blendujemy razem z resztą mleka kokosowego – doprawiamy do smaku syropem klonowym.

    Do szklaneczek nakładamy porcję truskawek, następnie porcję kaszy, polewamy po wierzchu syropem klonowym i dekorujemy melisą, a potem jemy na zdrowie.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować