Kokosanki :)

  • wyświetlono: 10455 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 2

Najlepsze na świecie, kokosanki! Są spieczone i kruche na zewnątrz a mięciutkie w środku.Są pyszne! Za każdym razem znikają za szybko :)

Misia1730
  • 25min

Składniki

Wychodzi ok. 25 małych kokosanek
-200 g wiórków kokosowych
-50 g masła
-1/2 szklanki cukru
-3 łyżki mleka
-3 białka
-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Kokosanki :)

  • 1. Masło rozpuścić w rondelku. Następnie dodać cukier,i mieszać, aż się rozpuści. Gdy cukier się rozpuści dodać mleko. Wymieszać . Zdjąć z ognia i dodać wiórki kokosowe. Wymieszać wszystko razem, (masa będzie gęsta do wymieszania, ale taka ma być).
    Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec, jak już jest ubita, to dodać 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i wymieszać.
    Przestudzoną masę kokosową dodać do ubitej piany i wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać porcje kokosowej masy .
    Wstawić do nagrzanego do 180 *C piekarnika i piec około 15 minut, aż się ładnie zarumienią.
    Po lekkim przestudzeniu zdjąć kokosanki z blachy.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Kokosanki

Dodane przez: edytaha

Kokosanki

Ciastka bardzo niebezpieczne! Choć...

Kokosanki

Dodane przez: dagita

Kokosanki

Małe kokosowe ciasteczka na szybki...

Kokosanki

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Kokosanki

Filiżanka kawy… kokosanki… i dobry...

Kokosanka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kokosanka

Szybkie, łatwe i wilgotne ciasto...

Kokosanki

Dodane przez: gosia287

Kokosanki

Kruche ciasteczka z masą, w kokosie.

image-0yljwk6

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kokosanki

Kokosanki z wyczuwalnym rumowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE