Pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ta pasta jest idealna do kanapek, może też być podawana jako sałatka. Robi się ją szybciutko i świetnie smakuje, szczególnie schłodzona w lodówce.

  • 10 min

Składniki:

  • - 1 wędzona makrela
    - 5- 6 ogórków kiszonych
    - 1 cebula
    - pieprz i sól do smaku
    - odrobina oliwy z oliwek bądź majonezu
    - szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić mięso makreli od ości, przełożyć do miseczki.
    Ogórki pokroić ze skórką w drobną kostkę, lekko odsączyć, dodać do ryby. Cebulę i szczypior również pokroić w drobną kostkę. Dodać do pozostałych składników. Całość doprawić pieprzem. Można też dosolić, ale to zależy od ryby. Moja była słona, więc nie soliłam.
    Dodać oliwę bądź majonez. Wymieszać i wstawić do lodówki aby się przegryzło.

    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować