Kokosanki

  • wyświetlono: 1486 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 3

Małe kokosowe ciasteczka na szybki deser. Do ich wykorzystania użyłam zamrożonych białek.

_Dagmara Wasinska
  • 30min

Składniki

100 g masła
1/2 szklanki cukru
3 łyżki mleka
250 g wiórek kokosowych
3-4 białka
3 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Kokosanki

  • 1. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy mleko, mieszamy i ściągamy garnuszek z palnika. Do masła z cukrem wsypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywna pianę i miksujemy z mąką. Pianę z białek dodajemy do wiórek kokosowych i delikatnie mieszamy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy małe porcje masy w niedużych odstępach od siebie. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczylawiórki kokosoweDeserdla dziecido kawybezykokosankiSzybki desercoś słodkiegociasteczka z kokosemciasteczka kokosowewykorzystanie białekdeser z zamrożonych białek

Komentarze

Podobne przepisy

kokosanki

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Kokosanki

Miękkie , mokre i klejące - czyli...

kokosanki

Dodane przez: Anyzkowo

Kokosanki

Macie ochotę na coś słodkiego ?Przygotowanie...

kokosanki

Dodane przez: Kaska

Kokosanki

Szybkie do przygotowania ciasteczka...

Kokosanki

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Kokosanki

Filiżanka kawy… kokosanki… i dobry...

Kokosanka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kokosanka

Szybkie, łatwe i wilgotne ciasto...

image-0yljwk6

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kokosanki

Kokosanki z wyczuwalnym rumowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE