REKLAMA

Kokosanki

wyświetlono: 1964 | dodany do książki kucharskiej: 14 | polecenia: 3

Małe kokosowe ciasteczka na szybki deser. Do ich wykorzystania użyłam zamrożonych białek.

opublikowany: 18.11.2015
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • 100 g masła
    1/2 szklanki cukru
    3 łyżki mleka
    250 g wiórek kokosowych
    3-4 białka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
Ocena:

(średnia 5 z 183 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy mleko, mieszamy i ściągamy garnuszek z palnika. Do masła z cukrem wsypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywna pianę i miksujemy z mąką. Pianę z białek dodajemy do wiórek kokosowych i delikatnie mieszamy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy małe porcje masy w niedużych odstępach od siebie. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

kokosanki wg Dagi :) Dodane przez: Jolanta KG
Serduszkowe kokosanki wg Dagity Dodane przez: rzelkazag


Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: bogusia82 bogusia82

Kokosanki

Kokosanki zawsze piekę gdy zastaje mi duża ilość białek.

kategoria: Ciasta do kawy Desery ciastka kokosanki opublikowany: 25.02.2015 | wyświetlono: 8007 Książki kucharskie: 14 | Polecenia: 1
Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Kokosanki

Doskonały sposób na wykorzystanie białek. Kokosanki z pewnością posmakują każdemu wielbicielowi kokosu.

kategoria: Ciasta Desery ciastka kokosanki opublikowany: 17.03.2017 | wyświetlono: 1515 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE