Kokosanki

4.5 (163 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonały sposób na wykorzystanie białek. Kokosanki z pewnością posmakują każdemu wielbicielowi kokosu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag wiórek kokosowych
    4 białka
    80 g masła
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Kokosanki

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy, wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy cukier i mąkę. Do masy dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Zwilżonymi rękami formujemy małe kulki układamy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C i pieczemy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Wiórki kokosowe Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować