Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiane przez rodzinkę.

  • 60 min

Składniki:

  • na ciasto

    mąka 3 szkl
    cukier 1 szkl
    miód 4 łyżki
    jajka 2 szt
    masło 1/3 kostki(250g)
    mleko 3/4 szkl
    cukier waniliowy 1 op
    proszek do pieczenia 2 łyżki z czubkiem

    polewa

    masło 1 kostka
    cukier 1,5 szkl
    mleko 3/4 szkl
    kakao 4 łyżki
    czekolada deserowa ok 1/2 tabliczki
    alkohol 1 mały kieliszek

    dodatkowo

    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić i ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać miód i drobno pokrojone masło a następnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i mleko. Połączyć składniki i wylać na przygotowaną dużą blaszkę. Piec do suchego patyczka ok 20 min w 180 stopniach.

    Ciasto wystudzić i pokroić w kostkę. Składniki polewy dobrze podgrzać ale nie gotować. Mieszać do połączenia składników.

    Kostki ciasta maczać w polewie i obtaczać we wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Miód Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować