Koko z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Koko z warzywami

  • 20 min

Składniki:

  • pierś kurczaka
    1 duży por
    pół główki nie dużej kapusty
    3 marchewki
    brokuł
    200 g żółtego sera
    150 ml śmietanki
    50 ml mleka
    2 jajka
    3 ząbki czosnku
    50 ml białego wina
    sól, pieprz
    sos sojowy
    szczypta imbiru, tymianku
    papryka słodka, ostra
    ciasto francuskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Koko z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koko z warzywami 1. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach, pora pokroić w ćwiartki, żółty ser zetrzeć na dużych oczkach. Różyczki brokuła wrzucić do osolonej gotującej się wody na 3 min. Kurczaka pokroić w kostkę lub paski ( jak kto woli ).
    Na rozgrzanym oleju w woku podsmażyć kurczaka, przyprawić. Dodać posiekanego pora z rozgniecionym czosnkiem.Wlać wino i smażyć chwilkę niech odparuje. Wrzucić poszatkowaną kapustę i marchewkę, smażyć do miękkości ( przyprawić do smaku ). Mleko , śmietankę i jajka połączyć wlać do woka i jeszcze 2 min trzymać na ogniu.
    Wyłożyć na ciasto francuskie w formie warzywa z kurczakiem i brokułem, posypać startym serem.Wstawić do pieca rozgrzanego do 200 st C na 35 - 40 min i ......................



    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować