Bulion warzywny

  • wyświetlono: 423 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bulion warzywny

Gaździnka warzy
  • 180min

Składniki

3,5 l wody
560 g marchewek
370 g korzenia pietruszki
3-4 cebule nie obrane
135 g selera
5-6 ząbków czosnku nie obrane
40-50 g soli
pół pęczka natki pietruszki
zielone liście z jednego pora
6 listków laurowych
15 ziarenek ziela angielskiego
większa szczypta lubczyku
spora garść kolorowego pieprzu w ziarenkach
3 cm imbiru

Sposób przygotowania przepisu:

Bulion warzywny

  • Bulion warzywny1. Warzywa umyć i włożyć do dużego garnka z osoloną wodą, selera obrać i jedną cebulę, którą opaliłam na ogniu. Gotować ok 3 godz na wolniutkim ogniu. Ostudzony wywar przelać do woreczków na kostki lodu. Zamrozić..

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Bulion drobiowo-imbirowy

Dodane przez: igraszki losu

Bulion drobiowo-imbirowy

Rozgrzewający, aromatyczny bulion...

Dodane przez: farba653

Bulion wegetariański

Zdrowa zupa , najlepsza na przeziębienie

Dodane przez: barara

Bulion serowy

Prosta w przygotowaniu i smaczna...

białe kuleczki

Dodane przez: karola89

Białe kuleczki z bulionem

nowa wersja tradycyjnego rosołu...

Grzybowa na bulionie cielęcym

Dodane przez: Futka

Zupa grzybowa na bulionie cielęcym

Propozycja na bardzo aromatyczną,...

Bulion z pieczonego kurczaka z pulpecikami w sezamie i swojskim makaronem

Dodane przez: buciol78

Bulion z pieczonego kurczaka

Długo gotowany z pulpecikami w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE