Kotleciki z cukinią, ryżem i pieczarkami

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Kotleciki z cukinią, ryżem i pieczarkami

  • 60 min

Składniki:

  • pół większej cukini
    połówka żółtej cebuli
    1 większa czerwona cebula
    ok 400 g pieczarek
    pęczek natki pietruszki
    1 średnia marchewka
    300 g ryżu
    sos sojowy - grzybowy
    ciemny sos sojowy
    sól, pieprz
    szczypta imbiru
    2 jajka
    7 łyżek bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kotleciki z cukinią, ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki z cukinią, ryżem i pieczarkami 1. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce (duże oczka) tak samo marchewkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki w ćwiartki. Ryż ugotować do miękkości.
    Na łyżce oleju podsmażyć pieczarki, następnie cebulę. Wyłączyć ogień, dodać cukinię i marchewkę. Doprawić do smaku.
    Przestygnięte warzywa wymieszać z ryżem dodać jajka, bułkę tartą i drobno posiekaną natkę.
    Wszystko wymieszać i formować kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor..

Porady

Z takiej porcji wyszło mi 28 kotlecików

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować