Kociołek tatrzański

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kociołek tatrzański to smaczne i pożywne danie, które nadaje się i na specjalną okazję,i na zimowy obiad.Ma oryginalny smak.

Składniki:

  • ● 1/2 kg wołowiny lub wieprzowiny
    ● cebula
    ● czerwona i zielona papryka
    ● ząbek czosnku
    ● 20 dag wędzonej słoniny lub wędzonego boczku
    ● seler
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● 1/2 szkl. ryżu
    ● 1/2 kg kiszonej kapusty
    ● pieprz
    ● sól
    ● szklanka bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek tatrzański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, papryki, cebulę i selera
    kroimy w kostkę. Czosnek
    siekamy. Marchewkę i pietruszkę
    kroimy w plasterki.
  • 2. Słoninę lub boczek kroimy
    w kostkę i smażymy na patelni. Wsypujemy cebulę i czosnek.
    Do dajemy paprykę i mięso, wlewa
    my niewielką ilość wody i du -
    si my, aż mięso będzie miękkie.
  • 3. Wkładamy pozostałe warzywa
    i ryż. Wlewamy bulion i doprawiamy.
    Dusimy ok. pół godziny.
    Dodajemy posiekaną
    kapustę i dusimy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować