Tatrzański zawijaniec

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Smakuje niesamowicie i coś innego ,proste w wykonaniu

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1/2 selera
    2 pory
    zielona papryka
    żółta papryka
    czerwona papryka
    natka pietruszki
    dwa gatunki żółtego sera o ostrym smaku
    2 łyżki śmietany
    zioła do smaku np. prowansalskie
    2 piersi z kurczaka
    przyprawa uniwersalna
    2 opakowania ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Tatrzański zawijaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w paski , doprawiamy i smażymy .Papryki kroimy w kostkę lub w cienkie paseczki,pozostałe warzywa i ser ścieramy na tarce, dolewamy śmietanę, dosypujemy zioła i mieszamy, tworząc jednolity farsz. Na cieście francuskim rozkładamy część farszu, na farszu z warzyw układamy kawałki kurczaka i przykrywamy pozostałym farszem. Ciasto zawijamy z dwóch stron. Następnie smarujemy żółtkiem z mlekiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 40 minut. Na 5 minut przed wyjęciem posypujemy startym serem żółtym. Po wyjęciu z piekarnika zawijaniec kroimy w plastry i układamy na rukoli. Dekorujemy

Porady

Jeśli ktoś nie lubi ostrych serów żółtych to może dać każdy inny i można przyprawić wg swojego uznania .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować