Kociołek tatrzański

  • wyświetlono: 1611 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Przepis z kuchni polskiej

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- baranina lub wołowina: 80 dekagramów
- cebula: 1 sztuka
- smalec: 1 łyżka
- słodka papryka: 1 łyżka
- ostra papryka: 1 łyżka
- kminek: 1 łyżeczka
- czosnek: 3 ząbki
- papryka zielona: 2 sztuki
- ziemniaki: 5 sztuk
- pomidory: 2 sztuki
- sól: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Kociołek tatrzański

  • 1. Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na ogniu, zagotować, dodać pokrojone w kostkę mięso, posolić, dodać kminek i zmiażdżony czosnek. Garnek przykryć i dusić na bardzo małym ogniu ok. 1,5 godziny w razie potrzeby podlewając nieco wodą. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę, sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory i dolać ok. szklanki wody. Gotować do miękkości na końcu doprawiając solą do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimaobiadwiosnakuchnia polskajesieńkonkurs2010dr

Komentarze

Podobne przepisy

Kociołek węgierski

Dodane przez: Cukiereczek

Kociołek węgierski

Na jeden dzień zabrałam moją rodzinę...

Dodane przez: PolskaGotuje

Węgierski kociołek

Oryginalny kociołek węgierski a...

Meksykański kociołek

Dodane przez: Joanna Kryla

Meksykański kociołek

Pikantna i rozgrzewająca potrawa...

Jednogarnkowy kociołek a’la pizza

Dodane przez: 2milutka

Jednogarnkowy kociołek a’la pizza

Świetne danie jednogarnkowe na...

kociołek

Dodane przez: Aninka88

Sycący kociołek

pikantne i rozgrzewające danie

kociołek Rumcajsa

Dodane przez: rena123

Kociołek Rumcajsa

Coś między zupą a gulaszem ...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE