Kluski ziemniaczano - kalafiorowe

3.5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś na obiad były kluski inne niż zawsze każdy robi jeśli chcecie przepis to już wam go zostawiam pod podanym linkiem

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 460 g ziemniaków z dnia poprzedniego,
    1 jajko rozmiar M,
    520 g kalafiora różyczek,
    1 szklanka mąki ziemniaczanej,
    1 łyżka świeżej natki pietruszki,
    1 łyżka świeżego kopru,
    0,5 łyżki soli drobnej,
    0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
    dodatkowo :

    boczek gotowany do okrasy,
    1 mała cebula czerwona
Wystaw ocenę:

3.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski ziemniaczano - kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kluski 1. Do miski dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki z dnia poprzedniego, starty na tarce jarzynowej kalafior oraz mąkę a następnie całe jajko i pozostałe składniki. Całość za pomocą ręki wyrobić na jednolitą masę
  • kluski 2. Z przygotowanego ciasta nabierać w dłonie dowolną ilość ciasta i kulając w dłoniach uformować kluskę, przygotowane kluski wkładać na gotującą się osoloną wodę i od czasu wypłynięcia ich na wierzch gotować na bardzo wolnym ogniu przez 3 - 5 minut, wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalafiorowe gnocchi

To może cię zainteresować