Kluski z pesto i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis jest bardzo tani i szybki ;) Do zrobienia nawet na ogniu w lesie! ;-)Pesto (w biedronce) kosztuje ok.5 zł, mozzarella ok.3 zł (1 kulka)Starcza na 4 porcje.

  • 20 min

Składniki:

  • - ulubiony makaron (najlepiej pełnoziarnisty, rurki, świderki)
    - słoiczek pesto (polecam czerwone)
    -2 kulki mozzarelli
    - 0,5 kg piersi z kurczaka (2 podwójne)
    -sól
    -curry/pieprz ziołowy
    -olej/oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Pesto

Kluski z pesto i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, solimy i gotujemy w niej makaron. Obrabiamy piersi z kurczaka, kroimy w paski lub kostkę. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy kurczaka z curry (dodajemy je od razu po wrzuceniu kurczaka na patelnię) lub pieprzem ziołowym (dodajemy pod koniec smażenia).
  • 2. Ugotowane kluski odcedzamy i wrzucamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i cały słoiczek pesto. Wrzucamy także kurczaka i mieszamy. Jeżeli nie jest dość ciepłe, można wszystko razem jeszcze chwilę podgrzać, aby rozpuścił się ser.

Porady

-Pesto jest dość wydajne- nie daje się go za dużo. -Porcja starcza na 4 osoby -Jedna porcja to ok. 500 kcal

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować