KLUSKI Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. Jako dodatek do mięsnego sosu lub samodzielne danie z odrobiną okrasy

  • 15 min

Składniki:

  • 20-25 dag ugotowanej kaszy jęczmiennej
    15 dag ugotowanych, utłuczonych ziemniaków
    1 jajko
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki mąki pszennej
    sól (w zależności od stopnia słoności kaszy i ziemniaków)
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Kluski Buraczki

Kluski z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć w misce wszystkie składniki i dokładnie wymieszać, do uzyskania jednolitej masy.
  • 2. Kluski kłaść łyżką na gorący, osolony wrzątek.
  • 3. Mieszać delikatnie od czasu do czasu, gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować