KURCZAK W SOSIE JOGURTOWO-KAPAROWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonale komponuje się z makaronem.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag piersi z kurczaka
    dag kaparów odsączonych z zalewy
    6 łyżek jogurtu greckeigo
    1 łyżka masła
    1 mała cebula
    Przyprawy: sól, pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos jogurtowy

Kurczak w sosie jogurtowo-kaparowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Następnie oprószyć solą, pieprzem i przesmażyć na rozpuszczonym maśle.
  • 2. Gdy kawałki będą ścięte z każdej strony dodać kapary oraz pokrojoną w piórka cebule. Całoścć przesmażyć dodać jogurt grecki i dusić na wolnym ogniu około 15 minut. Doprawić sos solą i pieprzem.

Porady

Ze względu na słoność kaparów polecam uważać na ilość dodawanej soli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapary Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować