REKLAMA

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną

wyświetlono: 6123 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Zupa ogórkowa w połączeniu z kaszą to bardzo syty i smaczny pomysł na obiad.Lekko kwaśna i gęsta,idealna na zimową porę.

opublikowany: 21.01.2015
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kurczaka
    1 duża marchewka
    1 pietruszka
    ogórki kiszone (około 4-5 sztuk)
    1 szklanka śmietany 12 %
    4 kopiaste łyżki kaszy jęczmiennej
    2 łyżki posiekanego koperku (świeżego,mrożonego lub suszonego )
    sól,pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 4.5 z 150 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć,osuszyć,przełożyć do garnka,zalać zimną wodą i gotować do miękkości.Wywaru powinno być około półtora litra.
  • 2. Marchewkę i pietruszkę obrać,umyć i razem z ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach,następnie dodać do wywaru razem z kaszą i gotować do miękkości.
  • 3. Do zupy wlać śmietanę,dodać koperek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Ogórki kiszone dodajemy według uznania,zależy jak kwaśną chcemy mieć zupę. Wywar można przecedzić. Skrzydełka można użyć do drugiego dania.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Krystyna32 zdjecie11

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

Smaczna zupka.

kategoria: Zupy zupa ogórkowa ogórki kiszone opublikowany: 01.11.2017 | wyświetlono: 1015 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE